Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Sigrid Hillonkeittäjän herkullinen marenkikakku




Kesäinen tervehdys täältä Jyväskylän Viikinkikylästä! Keskikesän juhla lähestyy, joten ajattelin laittaa teille kesäisen marenkikakun ohjeen.
Kesäinen marenkikakku
7 kpl munan valkuaista
5oo g hienoa sokeria
0,5 tl suola
80 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
Koristeluun
1 rasia mansikoita
1 rasia pensasmustikoita
1 rasia syötäviä kukkia
4 dl kermavaahtoa
1. Kuumenna uuni 150 `C asteeseen.
2. Yhdistä munan valkuaiset, sokeri ja suola kulhoon.
3. Vatkaa valkuais-sokeri-suolaseosta vesihauteessa sähkövatkaimella 55 `C asteiseksi.
4. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kokonaan jäähtynyt.
5. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää jäähtynyt suklaa marengin joukkoon varovasti nostellen.
6. Annostele lusikalla reilun kokoisia nokareita pellille, leivinpaperin päälle niin että nokareet muodostavat ympyrän.
7. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia ja jäähdytä.
8. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla, pensasmustikoilla ja syötävillä kukilla.


Toivotan teille kaikille erittäin hyvää ja leppoisaa Juhannusta!
Kesäterveisin
Sigrid Hillonkeittäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti