Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 26. kesäkuuta 2015

ULF Umpilahon mahtava mansikkakakku


Tervehdys täältä Tampereen viikinkikylästä !
Mansikka aika alkaa kohta, joten ajattelin pläjäyttää tästä kesälle makoisan kakku reseptin !
Brita kakku
Pohja:
150g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
vaniljasokeria

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja

Täyte:
Kermavaahtoa
Mansikoita


Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Tee seuraavaksi marenki. vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.
Levitä taikina leivin paperin päälle ja sitten marenki, lopuksi manteliilastut.
Paista 160 astetta ja 30 min.
Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Helppo tehdä myös laktoosittomana, gluteiinittomia vehnäjauhoja en ole kokeillut miten toimii.
Aurinkoisempaa kesää täältä Jurmo Vapaan kylästä toivoopi ULF Umpilaho (keittäjä Odinin armosta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti