Alkusyksyn tervehdys aurinkoisesta Jyväskylästä!Marjakausi on nyt parhaimmillaan. Metsästä löytyy runsain määrin marjoja, joita olenkin kerännyt itselleni pakastimeen talven varalle. Tein tuossa eräänä päivänä kokeilumielessä vadelma - variksenmarjahilloa, josta tulikin oikein maukasta ja ajattelin nyt jakaa sen myös teille, jotta pääsette kokeilemaan! Variksenmarjan, (joka tunnetaan pohjoisemmassa suomessa myös nimellä kaarnikka) maku on melko mieto, joten se sopii hyvin yhteen muiden marjojen kanssa. Variksenmarjat sisältävät runsaasti vitamiineja ja kuituja. Marjat ovat hyvä C-vitamiinin lähde ja ne sopivat hyvin myöskin hyytelön ja mehun valmistukseen.
Vadelma- Variksenmarjahillo
6 dl Vadelmia
3,5 dl Variksenmarjoja
3 dl Vettä
3 dl Hillo-marmeladisokeria
Puolikas Vaniljatanko
0,5 tl Jauhettua kardemummaa
3,5 dl Variksenmarjoja
3 dl Vettä
3 dl Hillo-marmeladisokeria
Puolikas Vaniljatanko
0,5 tl Jauhettua kardemummaa
Mittaa kattilaan vesi ja lisää variksenmarjat . Keitä näitä muutama minuutti niin että variksenmarjat hiukan pehmenevät. Lisää tämän jälkeen vadelmat, hillo-marmeladisokeri, puolikas vaniljatanko sekä kardemumma. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo ja kaada purkkeihin. Säilytä kylmässä.
Syksyisin terveisin
Sibbe Metsänkävijä
Sibbe Metsänkävijä
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti