Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 27. elokuuta 2015

Sibbe Metsänkävijän hilloresepti


Alkusyksyn tervehdys aurinkoisesta Jyväskylästä!Marjakausi on nyt parhaimmillaan. Metsästä löytyy runsain määrin marjoja, joita olenkin kerännyt itselleni pakastimeen talven varalle. Tein tuossa eräänä päivänä kokeilumielessä vadelma - variksenmarjahilloa, josta tulikin oikein maukasta ja ajattelin nyt jakaa sen myös teille, jotta pääsette kokeilemaan! Variksenmarjan, (joka tunnetaan pohjoisemmassa suomessa myös nimellä kaarnikka) maku on melko mieto, joten se sopii hyvin yhteen muiden marjojen kanssa. Variksenmarjat sisältävät runsaasti vitamiineja ja kuituja. Marjat ovat hyvä C-vitamiinin lähde ja ne sopivat hyvin myöskin hyytelön ja mehun valmistukseen.

Vadelma- Variksenmarjahillo
6 dl Vadelmia
3,5 dl Variksenmarjoja
3 dl Vettä
3 dl Hillo-marmeladisokeria
Puolikas Vaniljatanko
0,5 tl Jauhettua kardemummaa
Mittaa kattilaan vesi ja lisää variksenmarjat . Keitä näitä muutama minuutti niin että variksenmarjat hiukan pehmenevät. Lisää tämän jälkeen vadelmat, hillo-marmeladisokeri, puolikas vaniljatanko sekä kardemumma. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo ja kaada purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Syksyisin terveisin
Sibbe Metsänkävijä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti