Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 23. lokakuuta 2015

Ulf Mustaparran karpalo-kinuskipiirakka


Nythän on niin, että aina välillä tulee ikävä pohjoisen makuja ja asioita. Tällä kertaa kaipuu kohde oli syksyisen vetälät suot, missä tarpomalla saa sykkeet nostettua punaiselle. Ja kun siellä pohjoisen suolla kaahlaa muniaan myöten, niin saattaapi sankon pohjalle saada jonkun karpalonkin poimittua. Nyt kun asustaa täällä Turun kupeessa, niin kulminoituu vanha sanonta:” Suo siellä, vetelä täällä”. Pohjoisessa kunto pysyi kohillaan hillasoilla ja myöhäissyksyllä karpaloiden perässä juostessa. Täällä Vakka-Suomessa täytyy taistella keski-iän kriisejä vastaan ajamalla munamankelilla pitkin maita ja mantuja. 
Näitä tuntoja nyyhkimällä sain aatoksen tehdä karpalopiiraan. Karpalon kanssa kinuskilla on jonkun sortin pyhä liitto ja näitä asioita yhdistelmällä sain tällaisen loppusyksyn herkun aikaseksi. En tietenkään unohtanut reseptissäni vanhaa ystävääni sheriffiä (asiaan perehtymättömille tiedoksi, kyseessä 1*jaloviina), mutta tällä kertaa se ei saanu pääosaa, vaan tyytyi pieneen sivurooliin. Ensikertaan odotelkoon siis pääroolia…..
Karpalo-kinuskipiirakka
Pohja:
150 g voita
100 g hieno sokeria
1 muna
1,2 dl maissijauhoja
1,2 dl perunajauhoja
1,2 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
0,5 tl inkivääripyrettä
Sulata voi, lisää sokeri ja muna. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja makuaineet ja vatkaa taikina tasaiseksi. Ota irtopohjavuoka, leikkaa pohjaan leivinpaperi , voitele vuoka ja painele taikina vuokaan reunoja myöten.
Vaniljakiisseli:
4 dl maitoa
100 g hienoa sokeria
1 halkaistu vaniljatanko
200 g naturel tuorejuustoa(Philadelphia)
1 kananmunan keltuainen
1 cl triple seciä
3 rkl maizenaa
tilkka vettä
Laita maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Poista vaniljatanko. Suurusta seos maizena-vesiseoksella. Vatkaa lopuksi tuorejuusto, keltuainen ja triple sec kiisseliin. Jäähdytä.
Karpalokerros:
5 dl karpaloita
3 rkl perunajauhoja
1 cl jaloviinaa
Sulata karpalot. Lisää karpaloiden sekaan perunajauhot ja jallu.
Kinuskikerros:
Purkki kondensoitua maitoa
1 rkl voita
Piiraan kasaaminen:

Lisää pohjaan ensiksi karpalokerros. Lisää karpaloiden päälle vaniljakiisseli ja paista uunissa 35-40 minuuttia 160 asteessa. Jäähdytä piirakka. Lämmitä kondensoitu maito ja vatkaa voi lämpimän kinuskin sekaan. Kuorruta kakku kondensoidulla maidolla ja jäähdytä uudelleen. Eikun kokeilemaan….
Mukavata loppusyksyä vai oliko se jo alkutalvea toivoopi,
Ulf Mustaparta Suomen Turusta
www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti