Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 12. tammikuuta 2016

Dyflinin retki Viikinkiravintola Haraldissa



DYFLININ RETKI 
Njordin alkukivi, VL
Liuskekiveltä tarjotaan kylmäsavustettua sinipallasta, marinoitua muikkua, tervasilakkaa, porosalamia, kylmäsavuhevosta ja voissa paistettua ankan sydäntä, mustikka-sipulihilloketta, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia ja kirsikkatomaattia, marinoituja kasvimaan antimia, yrttikastilla maustettuja rukiinjyviä sekä saaristolaisleipää ja savusärkimoussea.



Härän sisäfileetä ratsumiehen tapaan, VL, G
Maasdam-juustolastulla ja kylmäsavuhevosen lihalla kruunattua härän sisäfileetä vierellään karpalo-jänkhäkonjakkikastia, savupaprikamoussella kuorrutettua perunakakkua ja paahdettuja juureksia.


Friggan suklaakaakkua, G
Suussasulavaa kahden suklaan kaakkua turkinpippurihipuilla, raakasuklaajäätelöä, karhunvadelmahilloa ja raparperi-tähtianiskastiketta.




Historian kirjojen mukaan: Muinaisskandinaavien kielellä Dyflinn eli Dublin oli viikinkien satamakaupunki. Norjalaisten viikinkien ensimmäinen valloitusretki kohdistui Lambayn saarelle Dublinin rannikolle vuonna 795. Siitä alkoi 200 vuotta kestävä hajanainen sodankäynnin viikinkivalloittajia vastaan, jotka ryöstivät luostareita ja kaupunkeja koko Irlannissa.

Vähitellen viikingit asettuivat aloilleen ja perustivat rannikoille kaupunkeja sekä ryhtyivät käymään kauppaa. Vuonna 852 Ivar Ragnarsson (jota myös Ivar Luuttomaksi kutsuttiin) ja Olaf Valkoinen rantautuivat Dublinin lahdelle perustaen linnoituksen nykyisen Dublinin kaupungin alueelle. Olaf oli norjalaisen kuninkaan poika ja kruunautti itsensä Dublinin kuninkaaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti