Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 19. tammikuuta 2016

Finnmarkin retki Viikinkiravintola Haraldissa


FINNMARKIN RETKI
Saaristolaisen lohikeittoa
Kirkasta keittoa jossa paahdettua merilohta, skyr-artisokkamoussea ja saaristolaisleipäkrutonkeja.

                                  


Tunturikurujen poroa, VL
Mureaa poron sisäfileetä porosalamin ja riistamoussen kera, tatti-kanttarellikastia, karpalo-jänkhäkonjakkikastia, savupaprikamoussella kuorrutettua perunakakkua sekä maustekastissa paistettua lehtikaalia, soijapapuja, paprikaa ja rukiin jyviä sekä karviaishilloketta.


Räävelin räiskäleet
Rapeaksi paistettuja räiskäleitä, islanninjäkälällä, paahdetulla sokerilla ja pähkinöillä maustettua kermajäätelöä, koivusokeria, vadelma-balsamicosiirappia sekä mansikka-mustikkahilloa.




Finnmarken on vanha keskiaikainen nimitys alueelle, joka on tarkoittanut Lofootteja ja niiden pohjoispuolista Norjaa yhdessä Suomen ja Ruotsin Lapin kanssa. Ruotsissa finnmark eli suomalaismaa on tarkoittanut metsäsuomalaisten asuttamia alueita. Metsästyksen ja kalastuksen merkitys alueella oli suuri. Turkismetsästys erämaa-alueilla oli ilmeisen vilkasta. Turkiskauppa yhdisti Suomen alueen viikinkien ylläpitämään kauppaverkostoon. Suomeen hankittiin muun muassa aseita ja hopeaa. On mahdollista, että Suomen alueen asukkaita on ottanut osaa viikinkiretkiin ja liikkunut Itämerta kauempana. Kaupankäynnin kerryttämästä varallisuudesta kertovat hopearaha-aarteet. Nykyisin pidetään todennäköisenä, että Suomen asukkaiden suhteet skandinaaveihin olivat suhteellisen rauhanomaiset



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti