Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 26. tammikuuta 2016

Kuninkaiden kolme kilpeä Viikinkiravintola Haraldissa
KUNINKAAN KESTIT
(valmistetaan vähintään kahdelle)

Harald Kaunotukan alkajaiskilpi
Savustettua sinipallasta, marinoitua muikkua, tervasilakkaa, savusärkimoussea, porosalamia, kylmäsavuhevosta, voissa paistettua ankan sydäntä, riistamoussea, mustikka-sipulihilloketta, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia ja kirsikkatomaattia, marinoituja kasvimaan antimia, yrttikastilla maustettuja rukiinjyviä, Isoäidin juus- toa koristettuna punajuuribalsamicolla sekä saaristolaisleipää ja perunarieskaa.


Björn Rautakyljen kilpi, G
Rautakyljen kilvelle kerätään vasikan osso buccoa, yön yli haudutettua hanhenkoi- pea, härän sisäfileetä, kermaista juustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, karpalo-jänkhäkonjakkikastia, riistamoussea ja sinappista omenakastia.


Leif Onnekkaan jälkikilpi
Onnekkaan kilvelle kerätään suklaakaakkua, räiskäleitä vadelma-balsamicosiirapin kera, skyr-valkosuklaaterriiniä ja toffeekastiketta, Isoäidin juustoa, kanelikierre- keksejä, tervajäätelöä, islanninjäkälällä, paahdetulla sokerilla ja pähkinöillä maustettua kermajäätelöä, mustikkasorbettia, lakka-omenahilloa, mansikka- mustikkahilloa, karhunvadelmahilloa sekä hunajapaahdettuja auringonkukan- siemeniä ja kuivattua omenaa.Holmgang eli ”saaressa käynti” oli viikinkien kaksintaistelu.
Se oli yhteisön tunnustama tapa ratkaista riidat
Osapuolet löivät aseillaan toisiaan vuorotellen, usein haastettu ensin, ja sitten oli haastajan vuoro. Oli myös sellainen sääntö,

että kilpiä sai käyttöönsä ainoastaan kolme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti