Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 3. helmikuuta 2017

Blinit Uffen tapaan


Tervehdys ja mukavaa alkanutta vuotta täältä Turusta!
On taas se aika vuodesta, että kausiherkkuna toimivat blinit, nuo Venäjän lahja maailman gastronomialle. Tällä kertaa ajattelin yhdistää blineihin maa-artisokan, tuon maukkaan Perusta kotoisin olevan alun perin intiaanien viljelykasvin. Historiasta vielä sen verran, että maa-artisokka on aikoinaan kulkeutunut Amerikan mantereelta 1600- luvulla Eurooppaan ja historiankirjojen mukaan Suomeenkin melko pian sen jälkeen ainakin Turkuun, missä sitä on viljelty jo 1600-luvulla. Perunan yleistymisen jälkeen maa-artisokan viljely Euroopassa kuitenkin on vähentynyt huomattavasti.

Viikingit kun tunnettiin aikoinaan seikkailunhaluisina ryöstöretkeilijöinä, niin saattaahan se olla, että he tunsivat tämän kasvin jo aikaisemmin kuin historiankirjat kertovat.
Tälläkin kertaa muokkasin reseptini sellaiseksi, että se kävisi myös yleisimmille ruoka-allergikoille eli keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille. 

Tarvitaan siis:
laktoositonta maitoa 0,5 dl
kukko olutta(gluteiinitonta) 0,5 dl
laktoositonta kermaviiliä 2 dl
hiivaa 10 g
sokeria 1 tl
tattarijauhoa 2,5 dl
maa-artisokkaa soseena 300 g
keltuaisia 3 kpl
suolaa 2 tl
sulatettua voita (laktoositon) 2 rkl
vatkattuja valkuaisia 3 kpl
Paistamiseen laktoositonta voita
VALMISTUS:
Liuota kylmään maitoon ja olueen hiiva.
Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuori ja keitä artisokat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä ja lisää taikinaan.
Lisää taikinaan keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta blineistä tulee rapeita ja sisältä meheviä.

Tarjoa blinit esimerkiksi smetanan, mädin ja punasipulihakkeluksen kera ja suun kostukkeeksi TIETYSTI jääkylmää venäläistä votkaa.
Kesää ja valoa kohti,
Toivoopi Uffe Mustaparta
www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti