Soitin siis mummoltani ohjeen ja otin lapset mukaan leivontaan vaikka tiesin että siinä on aina omat riskinsä.
Päätin että teen täysin reseptin mukaan. Toki en kaupunkilaisena omistanut piirakkapulikkaa tai perinteistä pullasutia, mutta omasta mielestämme piirakoista tuli täydellisiä, vaikkakin kaikista erinäköisiä.
Tässäpä siis riisipiirakka reseptiä.
Ohjeesta tuli noin 20 keskikokoista piirakkaa. Riisipuuro:
7 1/2 dl täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
Mittaa maito paksu pohjaiseen kattilaan ja kiehauta.
Huuhtele riisi siivilässä ja lisää maidon joukkoon kattilaan.
Keitä useasti sekoittaen noin 35 min, kunnes puuro on paksuhkoa.
Lisää lopuksi suola ja jätä jäähtymään. taikina:
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
Sekoita kulhossa jauhot ja suola.
Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina noin 5mm:n paksuiseksi levyksi.
Ota taikinasta muotin/juomalasin avulla ympyröitä.
Kauli ympyrät läpikuultaviksi soikioiksi piirakkapulikalla tai kaulimella.
Levitä puuro taikinalevyjen keskelle, käytä apuna maitoon kastettua lusikkaa.
Nosta taikinan reunat puuron päälle ja aloita rypytys piirakan keskeltä. 50g voisulaa voiteluun
Voitele piirakat paiston jälkeen voisulalla.
Nauti tuoreeltaan! www.ravintolaharald.fi
#riisipiirakka
#ravintolaharald
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti