Tulipa mieleen, että raparperiaika alkaa olla kohta käsillä. Jos raparperia on siinä talon nurkalla eikä aina tiedä, että mitä siitä kaikesta tekisi, niin siirappia kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Raparperisiirappia voi käyttää esimerkiksi kesäisissä booleissa tai kuohuviinin mausteena tai vaikka ihan sellaisenaan jätskin kastikkeena.
Keitä kattilassa 1 l pilkottua raparperia, 5 dl sokeria ja 5 dl vettä. Keitä n. 25 minuuttia ilman kantta ja siivilöi sen jälkeen raparperit pois. Jos haluat saada paksumpaa siirappia, jatka keittämistä vielä tämän jälkeen. Mitä pitempään keittelet, sitä paksumpaa siirappia saat. Anna siirapin jäähtyä ennen kuin pullotat sen.
Ohut ja juokseva siirappi sopii parhaiten juomien sekaan.
Raparperisiirappia voi käyttää esimerkiksi kesäisissä booleissa tai kuohuviinin mausteena tai vaikka ihan sellaisenaan jätskin kastikkeena.
Keitä kattilassa 1 l pilkottua raparperia, 5 dl sokeria ja 5 dl vettä. Keitä n. 25 minuuttia ilman kantta ja siivilöi sen jälkeen raparperit pois. Jos haluat saada paksumpaa siirappia, jatka keittämistä vielä tämän jälkeen. Mitä pitempään keittelet, sitä paksumpaa siirappia saat. Anna siirapin jäähtyä ennen kuin pullotat sen.
Ohut ja juokseva siirappi sopii parhaiten juomien sekaan.
www.ravintolaharald.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti