Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 3. toukokuuta 2012

Ulf Mustaparran parahulttainen kaakkuSe on morjens täältä Oulun viikinkikylästä. Mie oon Ulf Mustaparta, ravintola Haraldin pohjoisin muonituspiällikkö. Koska olen pohjoisin viikinkikeittäjä, näen tähdetkin paremmin kuin etelän sopanhämmentäjät ja tähdistä lukeminen oli viikingeille tärkeä taito. Nimeni Ulf olen saanut perinnöksi islannin viikingeiltä ja se tarkoittaa sutta (ulfr) ja Mustaparta tulee kaukaiselta Karibian esi-isältäni kapteeni Mustaparralta. Piraattien hurjaluonteinen veri siis virtaa suonissani ja ulkonäkökin on samaa kalibeeria. Siitä ei ole ollut haittaa reissatessani ryöstöretkillä ympäri maailmaa keräämässä keittotaitoa, mitä nyt sitten hyödynnän viikinkikylän patojen ääressä. Susi nimessä kertoo miehestä, joka jolkottelee omia polkujaan, kuin yksinäinen susi konsanaan vai kertooko se kenties valuvirheestä ”susi jo syntyessään”, tiedä häntä…
Vapaa-aikana vain nimi vaihtuu ja minut tunnetaan Mikkosen Pasina. Luonne ja tavat pysyy ”viikinkinä”, joskin tasapainottavana tekijänä ja jalat maassa piettää pari pikkuviikinkiä. Hurjuus ilmenee sitten kaikenlaisessa sähläämisessä liikunnan, moottorikelkkailun ja raskaammanpuoleisen musiikin parissa.
Kuten aikaisemmin jo mainitsin tähdistä lukemisen taidostani, niin avaan teille ystäväiseni nyt hieman tätä taitoa pienellä reseptillä. Alkuperäinen ajatus tällä reseptillä oli huijata Valkyyriat omaan ansaansa eli viettelykseen, mutta maistuu tämä partasuu viikinkisoturillekin kun lorauttaa vähän ekstra jalojuomaa ohjeeseen.

Jalmarin parempi suklaa-valkosuklaa kaakku (Oodi pohjantähdelle)

pohja:
250 g tumma suklaata
175 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
100 g jauhettua mantelia

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon. Lisää taikinaan jauhot ja sula, hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Kaada massa irtopohjavuokaan ja paista 175C n.40-50 min. Loppukypsennyksen aikana laita folio vuuan päälle, ettei pinta kuivu liikaa.
Kaakun pitaisi olla valmiina keskeltä hieman tahmea. Jäähdytä pohja. Jäähtyneenä halkaisemme kaakun kahteen osaan.

täyte:
3 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
2 liivatetta
Jaloviinaa 2 cl


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sulatettu valkosuklaa. Mausta täyte jaloviinalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jaloviinaa. Ota huikka jaloviinasta ja maista vielä kerran massaa onko siinä sama hieno aromi, mikä äsken hiveli makunystyröitä. Purista liivatteesta ylimääräinen neste pois ja sulata se tilkkaan jaloviinaa. Lisää sulatettu liivate massaan, sekoita hyvin ja täytä halkaistu kaakku massalla. Jos kaakun täytettä jää niin on aika ottaa väliherkuttelu ja lusikoida loput parempiin suihin. Aseta kansi päälle ja homma on kuorrutusta vaille valmis.
Kuorrute:
100 g voita
150 g tummaa suklaata
2 cl jaloviinaa
Sulata voi ja suklaa varovasti kattilassa välillä vatkaten ja lissää jaloviina. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä ja kaada se kaakun päälle ja reunoille. Anna kaakun maustua viileässä yön yli ja seuraavana päivänä naatiskele kuuman Jalokahvin kanssa. (sikälimikäli kaakunteon yhteydessä pulloon vielä jäi jotaki).
Tämmöistä se on meijän pohjoisen viikinkien elämä, revontulien ja tähtitaivaan katselun ohella. Tulehan sieki tokkiisa käymään Oulun kylässä ja antaudu naatiskelemaan ilman turhia kiireitä,
rakkauvella Uffe


Jos oikiasti haluaa raavas soturi hurmata valkyyriansa tai jopa itsensä rakkauden jumalatar Freyjan, niin maustamiseen voi käyttää esimerkiksi jotakin karkkilikööriä kuten Bailays. Tällöinhän jalompi juoma jää kokonaisuudessaan itselle ja saapi tehä leipurikin olonsa oikein mukavaksi….

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.ravintolaharald.fi/
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti