Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sibbe Metsänkävijän kanttarellipiirakka



Tervehdys täältä Keskisuomen Viikinkikylästä. Syksy rantautuu kohta taas ja sehän tuokin tullessaan metsään herkulliset sieni- ja marja apajat. Kantarellisato on nyt parhaimmillaan ja tässäpä teille Sibbe Metsänkävijän kantarellipiirakan ohje: 





KANTARELLIPIIRAKKA Pohja 150 g Pehmeää voita 2 dl Vehnäjauhoja 2 dl Ruisjauhoja 1 kpl Kananmunan keltuainen ½ dl Kylmää vettä 1 tl Suolaa Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmunan keltuainen, vesi, suola ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin lepäämään n. 1 h. Tällä välin valmista piirakan täyte. Täyte 200 g Kantarelleja 2 kpl Punasipulia 2 kpl Kananmunaa 1 dl Kuohukermaa 1 Tuore timjamin oksa 2 dl Emmentaljuustoraaste 25 g Voita Suola ja mustapippuria myllystä.

 Laita paistinpannu kuumenemaan ja pistä sienet kuumalle pannulle. Paista sen aikaa kunnes neste on haihtunut sienistä. Lisää voi ja hienonnettu punasipuli ja freesaa vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma, kananmunat ja hienonnettu timjami keskenään kulhossa. Tässä välissä ota taikina kylmästä ja kauli se piirakkavuokaan. Lisää täyte ja kaada päälle kerma-munaseos. Lopuksi vielä päälle juustoraaste ja piirakka on valmis menemään uuniin. Paista piirakkaa 165 asteessa n. 30-40 min. Piirakan kyytipoikana maistuu mainiosti raikas salaatti ja sitten vaan nauttimaan.







 Pidätämme oikeudet muutoksiin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti