Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Loppusyksyn tervehdys täältä Jyväskylän viikinkikylästä!



Tämä resepti sopii mainiosti pimenevien iltojen herkuksi tai miksei vaikka juhliin tarjottavaksi. Näin loppusyksystä juurekset ovat parhaimmillaan ja niinpä kokeilin suklaakakkua, joka on höystetty punajuurella ja salmiakilla. Kakku saa mehevyytensä punajuuriraasteesta, sekä uudenlaisen makuvivahteen turkinpippureista.
 


Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku:

Pohja:

2 kpl Keskikokoista punajuurta ( n. 250 g)
250 g Tummaa suklaata
150 g Voita
3 kpl Kananmunia
2,5 dl Tummaa ruokokidesokeria
2,5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 rkl Vaniljasokeri
2 rkl Turkinpippurirouhetta

Päällinen:

250 Vaaleaa suklaata
1 dl Tomusokeria
2 dl Ranskankermaa

Pinnalle:

Turkinpippurirouhetta
 

Valmistusohje:

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja turkinpippurirouhe keskenään.
Sekoita punajuuriraaste, suklaa-voiseos, muna-sokerivaahto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paras tulos syntyy kun käytät irtopohja-kakkuvuokaa. Paista kakkua 175 asteen uunilämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä hyvin.
Sulata vaalea suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Vatkaa tomusokeri ja ranskankerma suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle ja ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta. Kakun maut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Kakun kylkeen sopivat hyvin vadelmakastike ja vaniljajäätelöä. Nautinnollisia makuhetkiä!

Parahin terveisin
Sibbe Metsänkävijä

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti