Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 16. tammikuuta 2015

Talaviterveeset tiältä Sawon perukoelta ja hyvvee alakunutta vuotta kaekki
Meikäläesen mielpijettä jos kysytää…tae vaekka ee kysyttäs niin kerronpa jokatappauksessa…nii kohtuus se on kaekessa. Myös tieettilöissä ynnä muissa laehutusluppauksissa, joella immeiset on tuas kerran huijjanneet ihtiään ja muita uutena vuotena. Laetanpa ihan kiusallani tällä kertoo jäläkiruokareseptin, nii katotaan mitenkä se selekäranka kestää. Seuraava ohje on suht heleppo ja noppee, lisäks yks minun lempi jäläkihyvistä.
  

Uunijiätelöö Valamista ensin pohja. Vatkoo pari kananmunnoo ja vajjoo desi sokeria paksuks vaaleeks vaahoks. Yhistä ensteks keskenään vehnäjauhot ja perunajauhot, molempia puol desiä ja leivinjauhetta puolikas teelusikallinen. Siivilöe sit jauhot vuahtoon ja sekoeta varovasti tasaseks massaks. Kuava taekina voijeltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ite jauhotin tällä kertoo mantelijauholla. Paesta uunissa noen 200 asteessa vajjoo varttitunti, anna sen jäläkeen pohjan jiähtyä.


Pohjan paestuessa voet valamistoo marengin, joka tapahtuu esmerkiks seuraavalla tavalla. Erottele neljästä kananmunasta valakuaeset keltuaesista. Kuluhon ja vatkaemen tulloo olla putipuhtaat ja kuivat, sillä pienkii vesmiärä, rasva tae keltuaesen jiämät estää valakuaesten vatkaatumista. Suosittelen käyttämään lasi- tae teräskuluhoo. Vuahota valakuaeset, lissee halutessas tilikka esmerkiks sitruunamehuva, sillä happo vahvistaa vuahon rakennetta. Lissee puoltoesta desiä tomusokeria vähitellen vatkoomisen loppumetreillä. Marenki on sillo valamista, kun piäs piälle kiännät kupin ylösalasin ja kuuppa säelyy kuivana. Valamis marenki kannattaa laettoo pursotinpussiin.
Kunhan pohja on jiähtyny, niin kummoo se uuninkestävälle alustalle. Pohjan voip halutessaan kostuttoo jollakii mehulla tahi vastoovalla. Omien mieltymysten mukkaan voip käyttee mitä jiätelöö hyvväänsä, samoin tähän passoo lähestulukoon mikä hyvväänsä marja tae etelän hetelmä . Ite käätin tällä kertoo kirsikkahilloo ja wanhan ajan waniljajiätelöö. Niitä latelin pohjan piälle kerroksittaen ja pursotin noppeesti marengit. Oo kuitennii huolellinen siinä, että marenki peittää tasasesti koko kommeuven, jottei uunin kuumuus piäse liikoo sisälle. Käätä herkkuva muutama minnuutti vielä uunissa, kunnes pintaan tulloo mukavan rapsakka väri. Tarjoele heti!
Että tämmöstä herkuttelua tällä kertoo, mukavoo talaven jatkoo!
  

Sandels Karhunkaataja
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti