Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 30. tammikuuta 2015

Teitä tervehtii Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.


   

Tässä tarvittavat ainekset.



n.1,5 kg
Kokonainen lohi

2 rkl
Suolaa

1 tl
Musta- tai valkopippuria rouhittuna

100g
Punasipulia

400g
Porkkanaa


 1 kpl              Sitruunaa
 500g              Valkokalia
 1 ruukku        Tilliä
 1 rkl               Vaalea balsami etikkaa
 2 rkl               Rypsiöljyä
 1 tl                 Sokeria

Valmistus ohje.
Pese ja kuori porkkanat, kuori punasipuli ja ota kaalista päällimmäiset lehdet pois.
Suikaloi kasvikset ja kuullota öljyssä pannulla. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla, etikalla ja sokerilla.
Poista lohesta pää, pyrstö ja kylki evät. Tee kalan nahkaan neljä viiltoa.
Avaa kala vatsapuolelta ja poista mahdollisimman paljon ruotoja, jos tämä tuottaa ylimäärästä vaivaa voitte fileoida kalan.

Hiero kalan pintaa pippurit ja suola. Laita kasvikset kalan sisään. Viipaloi sitruuna ja hienonna tilli.
Käännä kalan toinen puoli kasvisten ja sitruunaviipaleiden päälle.  Hiero kalan nahkapuolelle suolaa. Laita kala uunivuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista lohi 200 asteisessa uunissa n.35min. Tarkista kypsyys.
Tarjoile uunilohi keitettyjen perunoiden kera.


Nautinnollisia ruokahetkiä  toivottaa.
Egil Teräväkieli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti