Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 27. helmikuuta 2015

Reseptivinkki Turun Viikinkiravintola Haraldista
Punajuuriblinit:
4 dl Kreikkalaista jogurttia
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl punajuurimehua
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 rkl tummaa kukko olutta
0,5 tl kuivattua rakuunaa

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon tattarijauhot ja sokeri ja anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä.
Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lämmitä punajuurimehu ja sulata voi siinä. Lisää sekseen voisula-punajuurimehu, suola,rakuuna, keltuainen ja kukko-olut. Sekoita tasaiseksi ja lopuksi nostele taikinan sekaan vatkattu valkuainen. Anna tekeytyä viileässä hetki, tai jos malttia on niin vaikka yön yli.
Paista runsaalla voilla blinipannulla pinnalta rapeiksi  ja tarjoile lisäkkeiden kera.
  
Skyr-vuohenjuustomousse:
100 g kuoretonta vuohenjuustoa                     
100 g naturel Skyriä                                             
100 g smetanaa                                                    
10 g hunajaa                                                          
1 tl tuoretta silputtua timjamia
1 tl suolaa

Poista vuohenjuustosta kuori ja pilko pienemmäksi. Sekoita joukkoon Skyr, smetana ja makuaineet. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi ja pehmeän kuohkeaksi. Anna tekeytyä pari tuntia.Mukavaa alkanutta kevättä Turun suunnasta toivottelee,
Ulf Mustaparta alias Pasi Mikkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti