Punajuuriblinit:
4 dl Kreikkalaista jogurttia
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl punajuurimehua
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 rkl tummaa kukko olutta
0,5 tl kuivattua rakuunaa
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Lisää joukkoon tattarijauhot ja sokeri ja anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä.
Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen ja vatkaa
valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lämmitä punajuurimehu ja sulata voi siinä. Lisää
sekseen voisula-punajuurimehu, suola,rakuuna, keltuainen ja kukko-olut. Sekoita
tasaiseksi ja lopuksi nostele taikinan sekaan vatkattu valkuainen. Anna
tekeytyä viileässä hetki, tai jos malttia on niin vaikka yön yli.
Paista runsaalla voilla blinipannulla pinnalta rapeiksi ja tarjoile lisäkkeiden kera.
Skyr-vuohenjuustomousse:
100 g kuoretonta vuohenjuustoa
100 g
naturel Skyriä
100 g
smetanaa
10 g hunajaa
1 tl tuoretta silputtua timjamia
1 tl suolaa
Poista vuohenjuustosta kuori ja pilko pienemmäksi. Sekoita
joukkoon Skyr, smetana ja makuaineet. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi ja pehmeän
kuohkeaksi. Anna tekeytyä pari tuntia.
Mukavaa alkanutta kevättä Turun suunnasta toivottelee,
Ulf Mustaparta alias Pasi Mikkonen
pidätämme oikeudet
muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti