Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Harald tempautuu Pirkanmaan kyläretkelle


1.3.2015
by Ronja Honko
Viikinkiravintola Harald on päättänyt pistää patansa porisemaan pirkanmaalaisittain. Pirkanmaan kyläretki -annoskokonaisuus on taituroitu retevän Viikinki Einarin kala- ja metsäretken muotoon, jonka tarinaisista annoksista ei puutu meheviä juonenkäänteitä saati makoisaa loppua.Keittiömestari Ari Lampiahon luotsaama Haraldin keittiötiimi on loihtinut vieraillensa tarjota paikallisista raaka-aineista paikallisia makuja. Niitä viikingitkin nauttivat näillä nurkilla mellastaessaan.
- Halusimme tuoda oikein klassisia kotimaisia raaka-aineita ja makuja esille. Mietimme pitkään, että mikä olisi oikein pirkanmaalainen juttu ja päädyimme hirveen, marjoihin, piimään, haukeen ja särkeen, makumuistoihin lapsuudesta. Meillähän on täällä puhtaat järvet aivan vieressä ja ne ovat aina olleet täynnä hyvää ruokakalaa, vuoropäällikkö Riikka Jylhä-Vuorio kiittelee.

Niinpä Viikinki Einari lähteekin aamuvarhaisella kalaan pienen naukun Ahdin kunniaksi napaten. Runsaan kalansaaliin kokemisen jälkeen hän tohtii vielä metsälle saaden jousipyssyllään hirven kaadettua, hurja uromies kun on. Kotimatkalla Einari koukkaa lakkasuon kautta ja palaa emäntänsä luo saaliineen. Tuvassa vaimo pyöräyttää emmeistä jälkiherkun ja kiehauttaa nokipannukahvit.

Menun alkuruokavadilla maistuu sekä särki että hauki savustettuna rapsakan paahteisen leivän seurana. Vorschmackissa maistuu hirvi päästä häntään. Sarvipää on nimittäin päässyt muhimaan siihen monena eri osana. Anjovis tuo tujauksen omaa runsasta makuaan aromirikkauteen. Smetanaakin sopii tuprautella sekaan mielin määrin.
Keittiömestari Ari Lampiaho on erityisen mieltynyt riistaan raaka-aineena. Etenkin hirven paloittelusta on rutkasti kokemusta.

Annoksille on olutsuositukset, mikä lämmittää muidenkin kuin viikinkien mieltä. Runsaat, maalaismaisen rehevät maut kaipaavatkin mallasjuomaa, kuten Pyynikin Käsityöläispanimon mahtavaa sahtia kaverikseen. Viiniäkin toki tarjolla on. Jälkihyvän kaveriksi on päädytty parittamaan nokipannukahvi.

- Olen todella tyytyväinen tähän menuun ja koko tiimiin. Meillä on hyvä yhteishenki ja sanomme toisillemme asiat suoraan. Arvostan erityisesti salihenkilökuntaa, joka on erittäin tarkkaa ja osaavaa, Ari alias Ulf Umpilaho kuvailee Haraldin viikinkiväkeä.
Pirkanmaan kyläretken antimia on saatavilla ainakin huhtikuun lopulle asti.

Pirkanmaan kyläretken pääruokana komeilee hirvi-vorschmack kerallansa tervatiinupuolukkaa, timjamisuolalla maustettuja perunoita, hunajaisia juureksia, suolakurkkua ja smetanaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti