FENKOLILLA MAUSTETTU LOHILAATIKKO
600 g Lohifileetä (voit
käyttää myös muuta kalaa, mm. silakka, muikku )
6 Maustepippuria
1 tl Suolaa myllystä/
merisuolaa
2 rkl Hienonnettua
tilliä
1,2 kg Perunoita
2 kpl Sipulia
1 kpl Fenkolia
KERMA-MAITO
½ tl Fenkolinsiemeniä
3 dl Kuohukermaa
3 dl Maitoa
1 rkl Suolaa
Mustapippuria
myllystä
1.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi
filee poikittain n. ½ cm paloiksi. Asettele lohipalat leikkuulaudalle
vierekkäin.
2.
Murskaa maustepippurit huhmareessa. Hiero
pippuri ja suola lohen pintaan.
Ripottele tilli päälle. Jätä lohipalat
maustumaan muun valmistelun ajaksi.
3.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
4.
Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa ne ja fenkoli
ohuiksi viipaleiksi. Lado puolet perunaviipaleista vuokaan. Asettele
lohiviipaleita , kerros fenkolia ja sipulia päälle. Lisää lopuksi loput
perunaviipaleet.
5.
Murskaa fenkolin siemenet huhmareessa. Sekoita
kerma, maito, suola ja mustapippuri, fenkolinsiemenet ja tilli kulhossa. Kaada
seos vuokaan.
6.
Paista lohilaatikkoa uunissa 1- 1,5 tuntia.
7.
Tarjoile etikkapunajuuren ja raikkaan salaatin
kera.
Terveisin Sibbe
Metsänkävijä
Jyväskylän Haraldin
muonituspäälikkö
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti