Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Grilliherkkuresepti Lahden Viikinkikylästä


Alkukesä on ollut kylmä ja kostea.
Toivottavasti lämpötilat nousevat ulkona ja grillissä.
Mikä sen mukavampaa, kun kuunnella grillin sihinää ja odotella ruuan kypsymistä.
Ajattelin laittaa tällaisen resepti vinkin grillaus vaihtoehdoksi teille
Raaka-aineet
500 g porsaansisäfileetä
150 g porkkanaa
100 g sipulia
500 g varhaiskaalia
50 g punaista paprikaa
100 g kesäkurpitsaa
200 g maissia
2 rkl BBQ- kastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl mustapippuria
3 tl suolaa
2 rkl ruoka öljyä
Tuoreita yrttejä kasvislisäkkeen maustamiseen esimerkiksi timjami, rosmariini, persilja, ruohosipuli, basilika. Voitte laittaa näistä jotakin tai oman maun mukaan mikä teille sopii parhaiten.

Valmistusohje
Grillaa porsaan filee kuumassa grillissä, siten että filee saa kauniin ruskean pinnan.
Mausta filee mustapippuri rouheella ja suolalla. Sivele lihan pintaan BBQ- kastiketta ja makeaa chilikastiketta. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä grillin yläritilällä n.10min.
Lihan vetäytyessä voitte valmistaa kasvis lisäkkeen. Pese ja kuori porkkana, kuori sipuli ja suikaloi kaikki kasvikset. Paista kasvikset öljyssä, pannulla tai grillin parilatasolla.
Lopuksi lisää, maissit kasvisten joukkoon. Mausta kasvis lisäke suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Itse käytin timjamia, persiljaa ja basilikaa.

Hyvää ja nautinnollista kesää teille kaikille toivottaa Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti