Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 4. kesäkuuta 2015

Uffe Mustaparran herkullinen korvasienipiirakkaAikani tuumailtuani, kipaisin takaisin auton tykö hakemaan muovipussin, hanskat ja lapinleukun. Nämä työvälineet kuuluvat luonnollisesti jokaisen auton perustarvikkeisiin ensiapulaukun ja pyöräavaimen ohella. Varsinkin se lapinleuku. Sitten vaan täyttä höyryä takaisin sieniapajalle ja koirathan olivat vallan innoissaan, että onpa ukko nyt hyvällä lenkkituulella kun ekstra reissun tarjoaa. Mutta mutta…minkäs sitä luonteelleen voi. Päässä pyöri jo korvasienimuhennoksen tuoksu tai jos ei muuta tässä vaiheessa, niin ainakin perusajatus oli, että kukaan MUU ei veisi MINUN löytämiä sieniä. Hetken päästä muovipussissa oli 10 nättiä, isoa korvasientä. Pussin suu tiukasti kiinni, etteivät sienet aiheuttaisi äijälle ja koirille hallusinaatioita suljetussa autossa ja auton keula kohti kotikulmia.

Kotona sitten huuhtelemaan sieniä juoksevan veden ääressä ja sitten väljään kylmään veteen ja keittämään niin, että ovat kiehumispisteessä kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen reippaanlainen huuhtelu ja sama homma uudelleen. Eli kylmään veteen ja sitten kiehumispisteessä kymmenen minuuttia ja taas huuhtelu. Perusneuvo on, että korvasienet keitetään kahdesti eli ryöpätään, mutta ukkovainaa sanoi, että kerta kiellon päälle korvasienten kanssa pelatessa, niin ryöppäsin sitten vielä kolmannen kerran. Ryöppäämisen aikana on hyvä varmistaa, että tuuletus pelaa. Ikkunat auki ja liesituuletin päälle. Isompi satsi jos sieniä löytyy niin kannattaa homma hoitaa pihalla.

Sitten olikin pääraaka-aine käsitelty käyttökuntoon. Käskin pistää emännän kahvipannun porisemaan ja tarkistin, että baarikaapin sisällä olisi sitä *-juomaa ja eikun essu päälle ja vääntämään sienipiirakkaa. Eli tämän kerran reseptini työnimeksi tuli sanahirviö nimeltään korvasieni-savuporo-vuohenjuustopiirakka.
Pohja:
Vehnäjauho 3 dl
Grahamjauho 1 dl
Voi 150 g
Vesi 1 dl
Suola 1 tl
1 kananmuna voiteluun
Täyte:
Pilkottuja korvasieniä 250 g
1 Sipuli pilkottuna
Purjoa pilkottuna 100 g
Savuporoa pilkottuna 100 g
Vuohenjuustoa 100 g
Jaloviina 1 cl
Kahvi 1 cl
Ruokakerma 3 dl
Voita 50 g
Ripaus suolaa ja mustapippuria pippurimyllystä, sekä persiljasilppua

Valmistus:
Aloita tekemällä pohja. Elikkäs nuoskista voi mikrossa, lisää vesi ja kuivat aineet. Vaivaa kunnes taikina mukavan kiinteää ja laita taikina tekeytymään kelmun sisään.
Seuraavaksi täyte. Freesaa sienet, sipuli ja purjo voissa ja lisää kerma. Hauduta hetki. Lopuksi lisää muhennokseen savuporo , persilja, jallu, kahvi ja mausteet. Sekoita huolellisesti ja jäähdytä täyte esimerkiksi avonaisella ikkunalaudalla, että naapurisi tulee kateelliseksi tuoksuista.
Tässä vaiheessa onkin hyvä aika täräyttää jalokahveet kuppiin ja odotella hetki.
Kun täyte on jäähtynyt ja pohjan taikina tekeytynyt, niin on aika viedä homma päätökseen.
Eli ota taikinasta 1/3 erilleen ja kaulitse lopusta taikinasta ohkainen pohja 26 sentin irtohjavuokaan. Nosta pohjaa pari senttiä vuuan reunalle ja laita jäähtynyt täyte pohjan päälle. Murustele vuohenjuusto tasaisesti täytteen päälle. Lopuksi kaulitse jääneestä 1/3 taikinasta kansi piirakan päälle. Voitele munalla ja töki haarukalla taikinakanteen pistoja. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes piirakka kypsä ja kauniin kullan keltainen. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera. 

Meillä Turus tämä kelpasi, toivottavasti muuallakin….
Kesäterveisin ,Uffe Mustaparta, Turun viikinkien haarakonttorista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti