Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 22. syyskuuta 2015

Tuulitukan lapinkävijän lihapata


Lapinkävijän Lihapata
1Kg Poronpaistia
2 sipulia
Jänkhäkonjakilla rikastettua riistakastiketta
Kuohukermaa
Voita
Leipäjuustoa
Katajanmarjoja, Karpalohyytelöä
Porkkanaa, Lanttua, Juuriselleriä
Riistaliemi:
Lihaisia poronluita 2Kg
Porkkanaa,Lanttua,Selleriä,Sipulia yht.2kg
tomaattipyrettä 0,5kg
Punaviiniä 0,5L
Vesi 1,5l

Paahda luut ja juurekset 250c uunissa ja siirrä ne kattilaan. Lisää tomaattipyre ja punaviini, lirraus konjakkia maun mukkaan ja vesi.
Keitä luita ja juureksia kohtalaisella lämmöllä n.6h tai niin kauan että liemi tiivistyy puoleen määrään. Siivilöi sitten liemi.
Kuutioi paisti sopiviksi kuutioiksi ja ruskista padassa sipulin ja murskattujen katajanmarjojen kera.
Siirrä pata uuniin ja kaada riistalientä lihojen päälle että ne juuri ja juuri peittyvät anna padan hautua uunissa 3-4 tuntia 150c ja lisää lientä tarpeen tullen.
Lihan ollessa kypsää ja mureaa lisää liemeen 2dl Kuohukermaa ja parilusikallista karpalohyytelöä.
Ja lopuksi ennen tarjolle laittoa lisää leipäjuustokuutiot lihojen päälle ja käytä hetki uunissa kovassa lämmössä kunnes juusto pehmenee ja saa kauniin värin pintaansa.
Padan lisukkeeksi soppii oikeinkin hyvin perunamuusi puikulaperunasta ,tervasiirapilla höystetyt puolukat ja uunissa paahdetut kasvikset .

Tässäpä tämmönen mieltä ja roppaa lämmittävä eväs pimmeittein syysiltojen seuraksi!
Syysterveisin
Thor Tuulitukka
Viikinkiravintola Harald Oulu
Kirkkokatu 16
90100 Oulu
puh. 0447668000
oulu@ravintolaharald.fi
www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti