Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 31. joulukuuta 2015

Thor Tuulitukan reseptivinkit Uuden Vuoden juhlintaan



Joulunpyhien jälkeen tuli mieleen, että possun takajalkaa on jo naposteltu yllinkyllin ja vaihtelun vuoksi pittää saada jotain muuta evästä pöytään..
Uudenvuodenjuhlan kunniaksi aattelin laittaa juhlaan sopivan menun.
Kävin torilla hakemassa Viskaalinlihan paikallismyyjältä, hevosen sisäpaistin.
Myyjä kehua retosteli kuin hyvvää se on ja ite oli kuulemma jalostanut lihan.
No kaupat tehtiin, ja ei muuta kuin uuni tulille.
Ootelessa tekasin pekaanipähkinäpiirakan ja alkuruuaksi jääkellarin lohta.

Jääkellarin Lohta
2 l Vettä
260 g Merisuolaa
150 g Sokeria
1,5 kg Merilohta
Sulata suola ja sokeri kiehuvassa vedessä, jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
Nypi lohifileestä selkäruodot ja ylimääräiset rasvat pois.
Laita lohi syvään astiaan ja kaada kylmä liemi kalan päälle.
Kala saa tekeytyä 6-8 vuorokautta kylmässä. Tärkeää on, että kala on kokonaan veden alla.


Kastike lohelle:
1 dl Dijon sinappia
1 dl Maustamatonta majoneesia
Tuoretta tilliä ja ruohosipulia


Hevosen sisäpaistia
Resepti on hyvin helppo. Huoneenlämpöinen paisti suolataan ja pintaan hierotaan rouhittua mustapippuria.
Paisti laitetaan 150 asteiseen uuniin keskitasolle ja paistolämpömittari pistetään paistin paksuimpaan kohtaan.
Paistin sisälämpötilan ollessa +54 otetaan paisti uunista ja pyöräytetään folion sisään vetäytymään. Paistia on hyvä leputtaa vähintään 20min ennenkuin aloittaa leikkuuhommat.
Paistin kaveriksi passaa hyvin rosmariiniperunat, bataattilaatikko ja punaviinikastike.


Pekaanipähkinäpiirakka
pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
sokeria
1 kpl kananmunan keltuaista

Täyte
250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1d l vaahterasiirappia
suolaa
3 kananmunaa


Nypi pohjan raaka-aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Rouhi 200 g pekaanipähkinöitä karkeaksi rouheeksi. Jätä 50 g kokonaisiksi koristelua varten.
Sulata voi täytettä varten kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi ja lisää pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Asettele kokonaiset pähkinät pinnalle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea.
Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä paistamisen jälkeen kunnolla mielellään yön yli.
Kylkeen kelpaa laittaa kardemummalla maustettua kermavaahtoa.

Ei muutako herkullista ja oikeen hyvvää Uutta Vuotta kaikille toivotteleepi
Thor Tuulitukka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬
‪#‎lounas‬

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti