Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tilda Tuiman reseptivinkki Lahden viikinkikylästä
Nimeni on Tilda Tuima alias Hanna Teränen. Hämmentelen keitoksia Hjarl Metsänkävijän apuna täällä Salpausselän harjujen kupeessa, Päijät-Hämeen sydämessä, Lahden viikinkikylä Haraldissa.

Liikkuvainen luonteeni on aiemmin heitellyt venettäni pitkin maailmaa aina Karibiaa ja Lofootteja myöden. Turun viikinkikylässä olen ollut itse Munkki Pauluksen opissa ja sieltä olen matkannut Etelä-Suomeen. Täällä myös karu ja karski viikinki minut kaappasi ja sai pujotettua jalometallisen rinkulan nimettömääni. Nyt hän veistelee kehtoa pikkuviikingille.
Sukunimeni viittaa tuliseen ja temperamenttiseen luonteeseen, josta kumpuaa myös huumoria ja sisukkuutta. Vaikka saatan olla pelottava joskus, minusta löytyy myös herkkyyttä ja pehmeyttä. Elämässä arvostan aitoja asioita ja rehellisyyttä. Kaikkea ei tarvitse eikä pidä ottaa kuolemanvakavasti . Mottoni ”kaikki käy, paitsi liian pienet kengät” on toiminut hyvänä elämänlankana ainakin tähän asti.

Köökin ahertajat tietävät, että minut saa lepyteltyä makialla. Useammin kuin kerran on minulle katettu herkkubaagelssi kera nokipannukaffen. Eihän sen jälkeen kärsi mutristaa suuta. Yksi suurimmista suosikeistani kautta aikojen, jolla herkkusuut saadaan hyrisemään, on oheinen vadelma-suklaakakku.

Tarvitsen kakkuun seuraavia aineksia:
185 g voita
185 g tummaa suklaata
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
3,75 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1, 25 dl mantelijauhetta
2,5 dl vadelmia

Sulata ja yhdistä voi ja suklaa. Vaahdota munat, vaniljasokeri ja sokeri. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Yhdistä jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen muna-sokerivaahto. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina pyöreään irtopohjakakkuvuokaan. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele puolet vadelmista taikinan sisään ja ripottele puolet taikinan päälle. Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia. Kakku nousee sivuilta, mutta jää kosteaksi ja kuopalle keskeltä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Makoisia hetkiä!


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti