Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 6. syyskuuta 2012

Mustaparran paremman savuankkasallaatti

Tervehdys taas täältä Pohjoisen taivaan alta 

Uskokaa tai älkää, mutta niin vain lumet ja jäät sulivat täältä pohjoisestakin. On aika ottaa veneet telakalta ja purjehtia piakkoin kohti rakkauden kesää 2012. Näin kesäloman 
kynnyksellä päätin tekaista teille pienen reseptin jossa yhdistyvät kesäinen raikkaus ja savuinen barbeque. Viimeksi kun teille reseptin tarjosin, niin läträsimme leipomistuokiossa jalojuoman kanssa. Nyt on aika ottaa hienostunut askel calvadoksen maailmaan. Joku viisas kertoi joskus minulle maailman laidalla, että calvadoksella ja ankalla oli pyhä liitto. Tätä liittoa me nyt sitten tutkailemme valmistamalla calvadoksella marinoitua savustettua ankanrintaa kera salaatin, balsamico-omenakastikkeen, tuoreiden hedelmien ja aiolin.
Moni tuttava varmaankin pyörittelee taas päätään, että onko pohjoisen viikinkikylän pääkeittäjä vallan mennyt päästään sekaisin kun tarjoaa salaattia, mutta vetoan siihen, että ihminen kehittyy vain ja ainoastaan astuttuaan omien mukavuusalueidensa ulkopuolelle. Minun kohdallani se tarkoittaa siis askelta kevyempään ruokavalioon ja kyllähän se kelpaa niityillä kirmailla kun askel on kevyt kuin villihevosella.

Mustaparran paremman savuankkasallaatti
2:lle henkilölle
Savuankka
1 ankanrintafilee
merisuolaa
kokonaisia viherpippureita, mustapippureita ja rosepippureita
4 cl calvadosta
Valmistus: ripottele ankanrinnalle merisuolaa ja aseta päälle leivinpaperi ja sen päälle paino. Pistä kylmiöön kahdeksi tunniksi. Pintasuolauksen jälkeen poista ylimääräinen suola ja laita ankanrinta, pippurit ja calvados minigrippussiin yön yli marinoitumaan ja seuraavana aamuna savustumaan savustuspönttöön. Savustuspönttöön kannattaa laittaa 2 dl leppäpuruja ja 2 sokeripalaa. Esilämmitä pönttö ja laita tämän jälkeen rintafilee savustumaan 8 minuutiksi. Tarvittaessa loppukypsennä uunissa 160 astetta kunnes sisälämpötila ankassa 54 astetta. Tässä vaiheessa olisi hyvä käyttää paistimittaria. Sisälämpötilan ollessa 54 astetta annetaan ankan vetäytyä muutama minuutti folioon käärittynä.Salaatti 2:lle
Jääsalaattia 60 g revittynä
Punasalaattia 60 g leikattuna
Rucolaa 40 g
Tuorekurkkua 40 g leikattuna
Luumutomaattia 40 g leikattuna
Keltaista paprikaa 40 g paloina
Tuore ananas 200 g leikattuna viipaleiksi
Cantaloupe melooni 100g leikattuna viipaleiksi
Balsamico-omenakastiketta:
2rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl omenatäysmehua
1 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita ainekset keskenään.Aioli:
60g majoneesia
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl sweet chiliä
1 tl limemehua
1 tl tuoretta korianteria hakattuna
Sekoita ainekset keskenään

Salaatin kokoaminen: Sekoita salaatti, vihannekset ja balsamico keskenään poislukien melooni ja ananas. Aseta salaatti lautaselle ja koristele ananas ja melooniviipaleilla. Leikkaa ankanrinta ohkaisiksi viipaleiksi salaatin päälle. Laita aioli savuankan päälle ja koristele annos vielä tuoreella korianterinoksalla.
Oulun pääkeittäjä kiittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti