Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Pirkanmaan kyläretki





Pirkanmaan kyläretkeä pääsee herkuttelemaan Tampereen Haraldissa helmi-kesäkuun 2013 ajan.
Pirkanmaan kyläretki 39,60€ (koko menu)


Rieväkylän musta aarre
Perinteistä mustaamakkaraa lisänään tervattua puolukkaa, aitoa Tampereen rievää Wileniuksen puodista ja annosta keventämässä salaattia.
Tampere tunnetaan mustastamakkarasta ja jo viikingeillä se oli juhlaruokaa. Cordoban kalifikunnassa asunut Orm ihmetteli, että oli niin monta vuotta jaksanut elää sianlihattomassa maassa. Kun verimakkara tuli kohdalle, häneltä tirahtivat kyyneleet silmistä. . Venhäleipää oli viikingeillä vain rikkaimmissa taloissa.Wileniuksen aito Rievä leivotaan 112 vuotista reseptiä kunnioittaen


Rosvo-Raipen lammasta
Tampereella haudutettua karitsan potkaa, valkosipuli-yrttiöljyllä terästettyä kilpiperunaa, muhennettua lanttua, mustaherukkakastia ja sipulihilloketta.
Ennen ryöstöretkeä rosvojoukot laittoivat maakuoppaan lampaan hautumaan hiilloksen päälle ja peittivät kuopan.  Kun ryöstelyn jälkeen koitti pakomatkan aika, oli lammas ehtinyt hautumaan mureaksi, eikä kulunut enää aikaa ruoan valmistukseen.


Omenavarkaan pölkky
Lämmintä omena-kaurapaistosta, viileää vaniljajäätelöä ja lempeää kanelikiisseliä.
Omena oli viikinkien karkkia ja sitä valmistettiin monin eri tavoin ja maustettiin eksoottisilla, itämailta saaduilla mausteille, kuten kanelilla. Omenavarkaus on myös Tampereella hyvin suosittua nuorten keskuudessa ja taitavimmat loihtivat saaliistaan itse herkkuja. Haraldin kokki tosin ei ole näitä omenoita varastanut…kai.


Annoksia voi tilata myös erikseen

 Häpeällinen retki Hämeeseen
Viikingit tulivat vuonna 1050 sitten Kokemäenjokea pitkin Nokialle pahoin aikein.
Heidän laivastossaan oli liki 200 alusta ja niissä melkein 2000 miestä. Hyökkäys oli organisoitu paremmin kuin yksikään Suomeen aikaisemmin tehty viikinkiretki, sillä sen perimmäinen tarkoitus oli alistaa hämäläiset ruotsalaisten valtaan ja ryhtyä perimään heiltä jokavuotista veroa.
Mutta Hämeen pikkukylät eivät taipuneetkaan uhan edessä. Niiden miehet kykenivät vastustamaan puolta maailmaa kauhussa pitäneitä viikinkejä niin, että väijytyksistä hengissä selvinneet joutuivat pakenemaan Suomenlahdelle.
Retken varapäällikkö Egil kaatui Pälkäneen Kyllönkoskella, ja Hiidenjoella haavoittunut sotajoukon ylipäällikkö Freygeir kuoli Saarenmaalla. Suuri osa laivoista ja ryöstösaaliistakin tuhoutui.
Se oli viimeinen viikinkiretki. Tappion seurauksena ensimmäinen ristiretki lykkääntyi sadan vuoden päähän, ja Ruotsin valta vakiintui vasta kaksisataa vuotta myöhemmin. Mikäli retki olisi onnistunut, jaarli Freygeir olisi vaikuttanut Suomen historiaan kenties enemmän kuin Birger-jaarli.



Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti