Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Riistaherkkua Kuopion Haraldista
Syksykelit alakaa olla kohta takanapäen tiälläkii Sawonmualla ja kurssit kiäntyy kohti talavee ja tulevoo pikkujoolusesonkija. Kuitessii tuossa on viikonloppuna yks juhlapäevä tuloellaan, nimittäen juhlitaan mei...tä isijä ihan urakalla, itekkii piäsen tästä juhlahumusta naattimaan ensmäestä kertoo!
Tupsahtipa mieleen, että voesin näen sesonkiin liittyen laettoo eetteriin riista-aiheesen reseptin, joka soppii erinomaisesti myös isänpäevän juhlapöötään. Jos vaekka siellä talouvvessa on ukon- tahi akanketale suanu tuotuva kottiin metästysreissuiltaan muutakii kun tyhjiä hylsyjä. Itelläkii jopa kerran sattu onni suosimaan ja saen yhen teeren puotettua syksyn jahdeista. Mut jos metästysonni ee oo suosinu tai tallouvessa ei oo metästysmiehiä- tahi naisia, niin eepä hättee. Eikun kipin kapin vähän paremmin varusteltuun ruokakaappaan ja kaevelemmaan pakastealtaita, näen syksyn aekaan suattaa valikoimista löytyvä ussein myös riistoo. Toki tähän reseptiin soppii myös hyvin ankka tahi muu vastoova siivellinen. 

Teerestä otin talteen tottakae rintavilleet, maksan, syvämmen ja koivet ja puhistin ne. Sitten vuan voeta pannuun ja koipiin värijä pintaan. Tämän jäläkeen koivet uuniin, kaveriks heitin vähän ankan rasvoo, makkeeta viinijä, vettä, suoloo ja pippuria. Oikeestaan mikä rasva tahansa käyp, et siitäpä ei tartte paniikkia ottoo jos ankanrasvoo ei löyvvy kuapista. Peitä astia voliolla ja anna raahassa hautua meheväks. Maksan pyöräytin varrasleipämurussa. Syvämmestä nappasin suurimmat versuonet ja putkilot poikkeen, ettei ne jiä hampaitten välliin kaihertammaan syyvvessä. Sitten lisäkkeitten kimppuun. 

 

Pottukakkuun tarviit puolisentoista killoo jaahosia perunoita, esmerkiks rosamunta on hyvä lajike. Kuori ja keittele ne pehmeeks. Lissee kahvikupillinen kermoo, par kananmunnoo ja reilu kourallinen juustoraastetta perunoitten joukkoon ja sekota tasaseks massaks. Omien makumieltymysten mukkaan tähän voip tunkee erilaisia yrttejä, sipuleita, sieniä jne. muista ainahii laittoo suoloo ja pippuria. Tämän jäläkeen laeta massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistele uunissa noin 200 asteessa kolomisen varttia. Parrain tulos tulloo, jos kakun piälle laetat kypsennyksen jäläkeen leivinpaperin ja paenon yön ajaks, niin kakusta tulloo varmasti tiivis ja sitten se on helepoin leikata annospaloiks. Lämmität kakkupalat sit just ennen tarjoilua.


Sitten ol tämä kasvislisäke. Piliko lehtikualin lehet, tuore purjo ja tuore salvia siivuiks ja kuullottele niitä voissa. Pikkusen voet lorrauttoo sekkaan valakoviiniä ja vualeeta etikkoo. Kun kasvikset on pehmenneet, niin nakkoo par lusikallista vuolukermoo sekkaan. Mausta pippurilla, suolalla ja hunajalla ja avot!
Sitten ois vuorossa piäruakaaineet. Ota rintavilleisiin väri pannulla ja loppukypsennä uunissa muutama minnuutti. Maksa ja sydän ei tarvii muuta, kun noppeen paiston molemmin puolin pannulla, muista ropsauttoo kaekkiin lihhoihin suoloo ja pippuria pintaan. Anna lihojen vettäytyä rauhassa hetki ennen tarjoiluva. Muistappa lämmittee ne pottukakut!
Riistalintujen kanssa käyp hyvin ihan perus punaviinikasti, mutta ite parantelin sitä kotimaesilla marjoilla ja tottakai voella. Koko kommeuven viimestellöö sokeroijut puolukat ja marinoijut sienet. Löyvvät Tampereen patavahdin aikasemmin syksyllä julukistaman sieni-sipulihilloke reseptin veispuukista viikinkien resepteistä, se soppii tähän annokssen erittäen hyvin.
Juhlat voip alakoo!

p.s. Muistakeehan olla killtinä, tontut jo tarkkailoo!
Sandels Karhunkaataja

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti